Zadzwoń: +48 600 879 332; +48 517 238 511

RODO

Zasady przetwarzania danych osobowych w MEDIA PLUS Anna Zaremba

v1 z dnia 2018-10-05

Informujemy, że od dnia 2018-10-05. Profit I sp. z o.o. stosuje poniższe zasady przetwarzania Pani/Pana danych osobowych,
zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony
osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych
oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwanym dalej RODO):

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest MEDIA PLUS Anna Zaremba ul. Szyszkowa 20, Łosie, 05-250
    Radzymin, woj. mazowieckie
  2. W każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Pani/Pana danych osobowych przez Administratora można się kontaktować
    pod adresem do@akademiafacylitacji lub listownie na podany wyżej adres siedziby Administratora
  3. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celu:
    • realizacji umowy lub zamówienia na świadczenie usług przez Administratora- na podstawie tej umowy;
    • wypełnienia obowiązków prawnych ciążących na Administratorze. na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w tym przepisów podatkowych i o rachunkowości (art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
    • prowadzenia badań jakości obsługi Administratora. – podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na pozyskiwaniu informacji o jakości świadczonych usług, a w innych przypadkach jest wyrażona przez Panią/Pana zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
    • kierowania do Pani/Pana przez Administratora treści marketingowych – podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora. (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na kierowaniu do Pana/Pani treści marketingowych drogą pocztową, telefoniczną i elektroniczną (e-mail, SMS, MMS) na podstawie wyrażonej przez Panią/Pana zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO);
    • kierowania do Pani/Pana przez Administratora treści merytorycznych – podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), polegający na kierowaniu do Pana/Pani treści merytorycznych drogą pocztową lub elektroniczną (e-mail, SMS, MMS, www) na podstawie wyrażonej przez Panią/Pana zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) lub umowy o świadczenie usług, o której mowa w ust. a) powyżej;
    • realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora polegającego na ewentualnym ustaleniu lub dochodzeniu roszczeń lub obronie przed roszczeniami - podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  4. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale wymagane przez Administratora w celu zawarcia oraz realizacji zadań umowy bądź zlecenia, z wyjątkiem danych osobowych, które oznaczono podczas ich pozyskiwania jako fakultatywne. Konsekwencją niepodania danych osobowych wymaganych przez Administratora jest brak możliwości realizacji ww. zadań.
  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu.
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przekazywane:
    • podmiotom świadczącym usługi na rzecz Administratora niezbędne do wykonania Pani/Pana zlecenia lub zawieranej z Panią/Panem umowy, takie jak usługi szkoleniowe, doradcze, eksperckie, analityczne, badanie jakości obsługi, prawne, marketingowe, dochodzenie należności – na podstawie zawartych umów z klauzulą powierzenia przetwarzania danych osobowych;
    • operatorom pocztowym, kurierom w zakresie dostarczania korespondencji – na podstawie prawa pocztowego;
    • dostawcom systemów informatycznych i usług IT (obsługa www, hosting poczty elektronicznej, wysyłka masowa korespondencji elektronicznej) na rzecz Administratora – na podstawie umowy z Administratorem lub przepisów prawa pocztowego;
    • bankom w zakresie realizacji płatności - na podstawie przepisów prawa bankowego;
    • organom uprawnionym do otrzymania Pani/Pana danych na podstawie przepisów prawa;
  7.  Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres trwania umowy lub realizacji zlecenia, a w przypadku danych podanych fakultatywnie - do czasu wycofania zgody, lecz nie dłużej niż przez okres trwania umowy lub realizacji zlecenia. Termin zakończenia przetwarzania roszczeń może być każdorazowo przedłużany o okres przedawnienia roszczeń, jeśli to
    będzie niezbędne zgodnie z przesłankami określonymi w p. 3 f). Po tym terminie dane będą przetwarzane w zakresie i na zasadach określonych przez przepisy prawa, w tym przepisy o rachunkowości.
  8.  Pani/Pana dane osobowe, w zakresie określonym w zgodzie na kierowanie do Pani/Pana treści marketingowych będą
    przetwarzane do czasu wycofania zgody lub wniesienia sprzeciwu wobec takiego przetwarzania.
  9. Przysługują Pani/Panu prawa do dostępu do treści danych, żądania ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych oraz wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania.
  10. Wszelkie wyrażone przez Panią/Pana zgody można wycofać w dowolnym terminie. Administrator prosi o wycofywanie zgód oraz zgłaszanie woli dostępu lub żądań wymienionych w p. 8 i 9 w formie pisemnej lub elektronicznej, dla celów dowodowych. Cofnięcie zgody nie wpływa na legalność przetwarzania Pani/Pana danych przed terminem zgłoszenia tego żądania.
  11. Ponadto przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00193 Warszawa, o ile uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO.